Mikä kv-kettujuttu?

Ajateltiin avata tätä meidän kv-kettuasiaa vähän lisää, että sinäkin hyvä lukija tiedät mitä me teemme. International Fox Agencyn ajatuksena on edistää Suomen kansainvälistymistä, ja miksei myös maailmanrauhaa.

Satuimme olemaan paikalla, kun joku eräässä seminaarissa sanoi kansainvälistymisen olevan vielä utopiaa pk-sektorille. Rohkenemme olla eri mieltä. Tai ainakin tiedämme, että voimme muuttaa tämän ajattelumallin. Päätimme siis tarttua haasteeseen.

Tehdään yhdessä kansainvälistymisestä totta!

Me kv-ketut Kirsi ja Tanja olemme tehneet töitä kansainvälisten asioiden parissa jo kauan ja käyneet monissa seminaareissa puhumassa ja kuuntelemassa keskustelua aiheeseen liittyen. Tematiikka ei ole juurikaan muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja monesti samaa pyörää maalataan tai viilataan uudelleen. Viime vuosina on onneksi tullut monia hyviä avauksia, kuten StartUp Refugees ja Talent Boost. Eri sektoreilla on erinäisiä mielenkiintoisia hankkeita käynnissä esimerkiksi osaajien houkutteluun liittyen, kuten WorkBoost Finland ja Hidden Gems jne. Mekin toki olemme aktiivisesti monessa mukana, sillä kansainvälisyys on meille enemmän kuin ammatti, se on intohimo ja sydämen asia.

No mitä tämä sitten liikuttaa sinua, utopistinen pk-yrittäjä? No sitä että mitäpä jos lähtisit meidän matkassa näihin kv-talkoisiin mukaan? Tiedämme että se vaikuttaa hieman pelottavalta, jos et ole näissä puuhissa ikinä ollut, mutta ällös huoli, me kyllä autamme sinua! Jos olet koskaan harkinnut ulkomaalaisen osaajan palkkaamista tai vaikka liiketoiminnan kehittämistä kansainvälistymisen kautta, mutta jostain syystä jumitat asian kanssa, ota yhteyttä. Laitetaan pallo pyörimään!

Mitä me käytännössä voimme tehdä? Oletetaan vaikka, että haluaisit palkata ulkomaalaisen työntekijän, muttet tiedä mitä kaikkea sinun tai yrityksesi tulee ottaa huomioon, mitä työntekijän täytyy tehdä tai edes mistä hänelle asunto saataisiin. Me selvennämme byrokratiaviidakon kommervenkit, autamme yritystäsi hoitamaan viranomaisasiat, ja mietimme kanssasi miten työntekijä saadaan sulavasti asettautumaan paikkakunnalle ja työyhteisöönne. Samalla vakuutamme kyllä muutkin organisaatiossasi siitä, että esimerkiksi kieli ei ole ongelma tai este uuden työntekijän tulolle. Järjestetään vaikka mielenkiintoinen koulutus, missä mietimme yhdessä monimuotoisen työyhteisön etuja ja vähennämme huolia.

Kerromme myös mitä työntekijän täytyy hoitaa, mitä asioita hänelle tulee selittää ja etukäteen valmistella maahantuloon sekä asettautumiseen liittyen. Käymme läpi myös työsuhteen aikana huomioitavia olennaisia asioita, jotta voitte kaikki jatkossakin keskittyä päätyönne tekemiseen. Kaikkialla ei ehkä ole vielä International House Helsingin kaltaisia julkisia palvelukeskittymiä, mutta oikeat osoitteet löytyvät kyllä meidän avullamme myös sinun paikkakunnaltasi. Kansainvälistyminenhän ei ole pelkästään suurempien kaupunkien juttu, vaan koko Suomen tulevaisuutta. Autammekin mielellämme sinua ja organisaatiotasi sijainnista huolimatta.

Lyhykäisyydessään siloitamme tien organisaatiollesi kohti kansainvälisten mahdollisuuksien maailmaa!

Olemme täällä sinua varten, ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Kv-terveisin,

Kirsi ja Tanja

internationalfoxagency@gmail.com

Kirsi Korhonen   +358 50 5834308          www. linkedin.com/in/kirsi        Twitter: Kirsi_Ko

Tanja Malo           +358 40 9370088          www.linkedin.com/in/tanja-malo-98a8752b/           Twitter: TanjaMalo

IFA logo

About Kirsi Korhonen

Internationalist by heart and profession. Owner and founder of International Fox Agency linkedin.com/in/kirsi www.internationalfoxagency.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s